Valojänistesti

Viime lauantaina triathlonkoulussa tehtiin valojänistesti. Koululaiset oli jaettu ennakkotietojen perusteella ryhmiin, missä juoksijat olivat suurin piirtein yhtä hyväkuntoisia (juoksukuntoisia siis). Minun ryhmässä juoksi neljä naista ja aloitusvauhtina oli 8min/km. Testi tehtiin Pajulahtihallissa 333 m:n radalla eli samaa vauhtia juostiin aina tonni, sitten otettiin sormenpäästä verikoe kaikilta ja startattiin seuraavalle tonnille, mikä juostiin edellistä nopeampaa. Vauhtia nostettiin niin, että 5. tonni juostiin aikaan 5 min/km. Sen jälkeen juostiin vielä viimeinen tonni niin lujaa kuin kukin pystyi eli valo-ohjauksesta viis. Itse sain juostua kuudennen tonnin aikaan 4:15! Olin todella tyytyväinen, että vielä jaksoin kiristää vauhtia.

Testipalaute tuli muutaman päivän kuluttua sähköpostiin. Siinä määritettiin aerobisen ja anaerobisen kynnyksen rajat eli sykealueet peruskestävyys, vauhtikestävyys ja maksimikestävyys treeneille. Verikokeesta määritettiin laktaattipitoisuus, mikä kuvastaa elimistöön kertyneen maitohapon määrää. Sykemittarit oli toki myös koko ajan kiinni sykettä mittaamassa. Pk-, vk- ja mk-tasoille oli määritetty myös kuntotasot ja minulla jokaisella alueella kuntotaso oli 4 eli hyvä. Tässä juoksukuntoa verrattiin samanikäisten kuntojuoksijoiden viitearvoihin, joten tyytyväinen saa olla! Lisäksi palautteessa oli esimerkkejä, millaisia treenejä milläkin sykealueella tulisi tehdä. Omassa palautteessa oli lisäksi todettu, että peruskuntokaudella eniten harjoitussisältöä tulisi olla aerobisen kynnyssykkeen ympärillä – sen alapuolella ja tasossa.

Varsinainen harjoitusohjelma pitäisi tulla lähiaikoina myös. Vielä en ole sitä kaivannutkaan, sillä tämä viikko menee nyt pelkästään huilaten, sillä tiistaina laitettiin kyynärpäähän kortisonia ja eilen poistettiin pari luomea ja hikoilua pitää nyt välttää viikon verran. Lihashuoltoa voisi toki tehdä. Kortisoni näyttää nostavan sokeriarvoja melkoisesti ja pistinkin tänä aamuna tähän asti suurimman määrän insuliinia. Toivottavasti sokerit palautuvat pian alemmalle tasolle. Ärsyttävää, ettei nyt tuon luomen poiston jälkeen voi edes liikunnalla sokereita laskea.

Mainokset
Kategoria(t): triathlonkoulu. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s