Tekniikkapäivä

Tänään oli triathlonkoulussa tekniikkapäivä. Aluksi juostiin porukalla 6,5 km:n lenkki, sitten mentiin halliin kuvaamaan juoksutekniikkaa ja tekemään tekniikkaharjoituksia. Sen jälkeen triathlonkoululaiset lähtivät vielä uimahalliin ja kuvattiin uintitekniikkaa ja tehtiin tekniikkaharjoituksia. Melkoinen treeni tuli kyllä tälle päivälle! Juoksutekniikasta tulee tarkempi analyysi myöhemmin, mutta noin äkkiseltään katsottuna mun kädet viuhtoo liian kaukana kropasta, lantio pettää juostessa ja askel on vähän liian pitkä.

Uintitekniikan tiesinkin olevan huono. Olen vasta sykyllä koittanut itsekseni vapari treenailla – viime kesän kisat uin vielä pelkästään rintaa. Keskiviikkona kävin tekniikkaopastuksessa ja torstaina ennätin vielä treenailla, mutta kyllä se melkoista räpistelyä oli! Vasen käsi teki oikeanlaista liikettä, mutta muuten uinti oli aika kamalaa. Jaloilla oli liian iso liike ja polvet liian koukussa, oikea käsi oli liian suora ja lantio pettää tässäkin lajissa… Että on tässä vielä työtä tehtävä.

Tällä viikolla tuli myös harjoitusohjelma 2*3 viikoksi (perusviikko, tehoviikko, kevytviikko jaksotuksella). Kolmelle viikolle oli aina yksi lepopäivä! Tosin lintsaan heti alkuun koko ensi viikon, kun retkeillään perheen kanssa syysloman kunniaksi sen verran, että jää treenit melko vähälle.

Triathlonkoulun jälkeen ennätin vielä ostoksille. Toiset lenkkarit oli haussa. Päädyin hankkimaan nämä. Ennestään minulla on Asicsin GT-2160 (tämän vuoden vastaava malli on GT-2170). DS-malli on kevyempi ja vähemmän tuettu, mutta pitäisi toimia paremmin esim. puolimaratonia tms. pitkää matkaa juostessa. Ja varmaan ihan hyvää vaihtelua jaloille juosta lenkkejä vähän erilaisilla kengillä. Noiden lisäksi minulta löytyy vielä nastalliset gore tex lenkkarti talvea varten. (Mies ei ole vielä hoksannut tuota uusinta hankintaa – ei ollenkaan ymmärrä tätä harrastuksen vaatimaa varustemäärää…)

Viikko 42 (15.10.2012-21.10.2012)
Urheilulaji Kpl Kesto (h) Matka (km)
Uinti 3 50.8% 2:45:00 9.7% 2.1
Juoksu 3 33.2% 1:48:00 51.2% 11.1
Juoksu (VK) 1 16.0% 0:52:00 39.2% 8.5
7 5:25:00 21.7
Mainokset
Kategoria(t): triathlonkoulu, varusteet. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s