”Työaikaa ei saa enää käyttää liikuntaan”

Työpaikalla ei ole enää voimassa vuonna 2010 alkanut käytäntö, että ryhmäliikuntaan tai työpaikan kuntosalilla kuntoiluun saa käyttää tunnin työaikaa viikossa.”

Iso harmistus intran uutisesta. Meillä on ollut huikean hieno käytäntö, että tunnin työaikaa on saanut käyttää ryhmäliikuntaan, mutta nyt se on siis mennyttä. Erittäin harmillista. Perheellisen elämää helpotti melkoisesti, että työaikaankin pääsi kerran viikossa liikkumaan. Puhumattakaan siitä, että liikuntaryhmässä väkisinkin tutustui sellaisiin työkavereihin, joihin ei välttämättä työkuvioiden kautta muuten tutustuisi ikinä. Itse kävin syksypuolella uintiryhmässä ja nyt alkuvuodesta ennätimme muutaman kerran juosta. No, juoksua päätimme kyllä jatkaa omalla ajalla, että eihän tuollainen päätös muutenkin liikkuvan ihmisen liikkumiseen ehkä kuitenkaan vaikuta, mutta voi olla, että vähemmän liikkuvat liikkuvat nyt entistä vähemmän?

Taustalla ilmeisesti joku vakuutuskuvio – onnettomuuden sattuessa vakuutus ei voi korvata jne.

Työpaikka tulee henkilöstön hyvinvointia yhdessä sovittavilla tavoilla, esim. liikunta- ja kulttuurisetelien kautta sekä maksamalla salivuokria ja tukemalla lounasruokailua. Lisäksi henkilökunnalle järjestetään työhyvinvointipäiviä.”

Niinpä niin. Näitä lienee tätä nykyä lähes jokaisessa isommassa työpaikassa? Rahallisesti merkittävimmän työnantajan tukeman liikunnan hyödynsin takavuosina erään kunnan palveluksessa, missä työntekijät saivat golfkaudella yhden pelilipun viikossa kunnassa sijaitsevalle golfkentälle (kunta kun omisti golfosakkeita ko. kentältä). Toki tuota etua hyödynsi varsin pieniä osa työntekijöistä, mutta golf-harrastajalle oli kyllä ihan unelmaetu!

Mutta nyt nauttimaan kahviedusta!

Mainokset
Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s