Hollolan maastotriathlon 30.6.2013

Avasin triathlonkauden tänään Hollolan maastotriathlonissa. Vähän viime tippaan jätin ilmoittautumisen, kun vasta keskiviikkona päätin lähteä mukaan. Reittikuvaus pyöräilyn osalta oli sellainen, että tuumasin, että lyhyempi matka saa riittää, kun en varsinaisesti ole maastopyöräilyä harrastanut. Jälki-ilmoittautuneiden piti olla paikalla viimeistään klo 10, joten yhdeksän maissa lähdin ajelemaan Hollolaan päin. Lämpömittari näytti +17 ja vettä satoi… Meillä oli vielä lauantainakin lämmintä ja aurinkoista, joten tuollainen 10 asteen tiputus lämpötilassa tuntui kyllä.

Ihan oli oikeaa kisatunnelmaa tarjolla, kun osallistujiakin oli kertynyt lähes 150.

Ensin starttasivat pitkälle matkalle lähtijät, sitten lyhyemmälle matkalle miehet ensin ja pari minuuttia myöhemmin naiset. Kirsi ja miehensä olivat lähteneet katsomaan kisoja, joten seuraavat kuvat ovat Kirsin ottamia. Oli kyllä mahtavaa, kun oli omat kannustajat paikalla! 🙂

Lyhyen matkan uintimatka oli 300 metriä. Vesi oli lämmintä eikä mitään ihmeempää paniikkia iskenyt uidessa. Tekniikka oli toki taas ihan kateissa ja melko lailla tuli uitua ”kenokaulaa”. Vaparia koitin uida alussa, mutta totesin, että paremmin etenen rintauinnilla kuitenkin. Loppupätkällä totesin, että vähän kovempaakin olisi voinut uida, mutta en lähtenyt edellä uivia ohittelemaan

Uintiin meni aikaa 7:44 – aika on otettu siinä kohtaa, kun lähdetään pyöräilemään eli vaihtoaika uinnista pyöräilyyn on tässä mukana.

Pyöräilyreitti kulki lenkkipolkuja ja metsäpolkuja pitkin. Omat ”maasto”pyöräilykokemukset rajoittuivat vaan lenkkipoluille, joten haastetta oli kyllä näissä mäissä! Huh. Pari kertaa jouduin taluttamaan mäkeä ylös ja kertaalleen hyppäämään muuten vaan pyörältä alas, kun edellä menevät alkoivat taluttamaan ja polku oli sen verran kapea, että ohi en päässyt. Myös alamäet hirvittivät melkoisesti! Tuntui, että vaikka jarrutan ja jarrutan, niin vauhti meinaa päästä liian kovaksi. Harjoituksen puutetta se toki osittain on – ihan oikeat maastopyöräilijät ajoivat ohitse ja kovaa alamäissäkin!

Siinä vaiheessa kun pitkämatkalaisia alkoi tulla toisella kierroksella ohitse, oli melko kamalaa ajaa, kun vähän päästä huudetaan takaa, että ”vasemmalta”, ”oikealta” – kertaalleen tuli joku jopa ”keskeltä” ja ajoivat ohitse sellaisissakin paikoissa, missä ei minun mielestä olisi päässyt ohitse mitenkään… Mikäli tapahtumaa jatkossa järjestetään ja osallistujamäärä lisääntyy edelleen, niin noita lähtöaikoja olisi hyvä porrastaa enemmän, ettei noita ohituksia tulisi ainakaan nykyistä enempää. Lisäksi olisin kaivannut matkalle jotain kilometrimerkintöjä. Nyt ei ollut oikein mitään käsitystä siitä, että paljonko matkaa on jäljellä. Jännä noin ylipäätään, miten oudolta maasto vaikutti. Olen hiihtänyt takavuosina noissa maisemissa enemmänkin, mutta vaikea oli kesäaikaan hahmottaa, että missä sitä oikein on. Välillä oli maisemat tuttuja, mutta kartalle en osannut niitä äkkiseltään sijoittaa.

10,5 km:n pyöräilyyn kului aikaa 34:39 – olisikohan tässä myös vaihtoaika juoksuun mukana, luulen niin?

Juoksumatka oli kolme kilometriä. Juoksureitti oli yhtä hurjaa nousua lukuun ottamatta aika tasainen, mutta kulki pääosin pienempiä polkuja pitkin, joten tarkkana sai olla ja jalkoihin katsoa, ettei mikään juuri tai kivi päässyt kampittamaan. Myös juoksussa oli sama juttu kuin pyöräillessä eli matkaa oli vaikea arvioida. Olisi pitänyt lähteä ehkä hieman reippaammin juoksemaan, tuntui että maalissa olisi vielä virtaa juoksuun riittänyt. Juostessa ohitin kuitenkin kolme miestä ja pari naista eikä kukaan tullut minusta ohi eli kyllä se jälleen vahvin laji näistä kolmesta oli. Juoksuaika 16:12 ja kokonaisaika 58:35, joka riitti sijalle 18/43. Pieniä excell-harjoituksia kun tein, niin uintiaika oli 15. nopein, pyöräily 23. ja juoksuaika 13. Ihan tyytyväinen tähän päivän urakkaan olen kyllä!

Mainokset
Kategoria(t): kilpailut. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s