Myslipatukka

Palasin kolmen kuukauden jälkeen työelämään – ja totesin, että nälkähän tässä koneella istuessa tulee. 😉 Lapsilla on myös harrastuksia joinakin päivinä – kuten tänään – niin, että ei ehditä käydä kotona syömässä ollenkaan vaan suoraan hoidosta siirrytään harrastuksiin (jep, ei ehkä paras mahdollinen tapa toimia, tiedän). Niinpä kokeilin eilen leipoa myslipatukoita ihan itse, kun uusimmassa maku-lehdessä ohje oli. Näihin tuli 50 g voita/margariinia, 1 dl hunajaa, 6 dl kaurahiutaleita, 2 munaa, mantelirouhetta (laitoin pienen pussillisen kokonaan) ja rusinoita (ohjeessa laitettiin kuivattuja karpaloita, mutta arvelin, että rusinat uppoaa jälkikasvulle paremmin). Voi ja hunaja laitettiin kattilaan, sulatettiin voi, kaadettiin kuivien aineiden sekaan ja lopuksi kananmunat. Paistettiin 175-asteisessa uunissä n. 20 minuuttia, annettiin jäähtyä ja leikattiin palasiksi. Hyvin onnistuivat! Eivät ole liian makeita ja varsin hyvin pysyy kasassa. Annoksesta sain 16 palaa. Piti ottaa itsellekin töihin yksi, että saa iltapäivällä syödä.

Advertisements
Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s