Kantakalvon tulehdus

Kävin näyttämässä jalkaa lääkärille, jonka mielestä kyseessä on kantakalvon tulehdus eli plantaarifaskiitti. Lääkärin mukaan kovin yleinen vaiva tänä päivänä, että ihmisen suunnittelussa on tapahtunut selkeä virhe, kun on jäänyt tuollainen heikompi kohta. Rasitus kait sen on aiheuttanut. Kortisonia pistettiin ja tulehduskipulääkekuurin määräsi. Kysyin, että mitenköhän sen maratonin kanssa nyt käy…? Lääkäri tuumasi, että jos jalka on kivuton, niin miksei? Vaiva vaatii kuulemma monesti useamman kuin yhden kortisonipiikin eli seuraavan piikin voisi ottaa kahden viiikon päästä ja sitten vielä yhden taas kahden viikon päästä. Voihan tylsyys. :/ Se kortisoni kuitenkin nostaa sokereita pariksi viikkoa.

Lepoa, venyttelyä ja kylmähoitoa. Ja sitä tulehduskipulääkettä. Näillä mennään ja toivotaan parasta sekä jännätään sitä, että tuleeko Berliinistä ihan turistireissu vai pääseekö sitä juoksemaankin.

Samalla reissulla koitin varata aikaa myös d-lääkärille ja sain kuulla, että ko. lääkäri ei ole enää yksityispuolella vaan on siirtynyt terveyskeskukseen! Sinänsä kunnioitettavaa, että edelleen on lääkäreitä, jotka mieluummin työskentelevät tk:ssa eivätkä yksityisellä, mutta näin henkilökohtaisella tasolla harmittaa kyllä (varsinkin, kun oma kotikunta on eri, niin ei voi vaan siirtyä julkiselle puolelle samalle lääkärille). Ketään korvaavaa lääkäriä ei kuulemma oikein ole ko. firmassa. Varasin ensi viikolle sitten ajan toiselle työterveyslääkärille, mutta olen hieman epäilevällä kannalla, että mahtaako tuo kuitenkaan mitään tietää… Että olisiko sitten sama siirtyä tk:n asiakkaaksi?

Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Kantakalvon tulehdus

  1. niobe sanoo:

    Ajattelin vinkata, että muistaakseni tässä blogissa on ollut vastaavaa vaivaa kovasti: http://wannabejuoksija.blogspot.fi/

    Toivottavasti parantuu pian ja pääset kuin pääsetkin maralle!

  2. Punatulkku sanoo:

    No, voihan kökkö 😦 Menasin vinkata ihan saman blogin kuin Niobe edellisessä kommentissa. Toivotaan, että jalkasi paranee ja pääset Berliiniin juoksemaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s