Talven tavoite

Finlandia-hiihto 1974

(Kuva: Finlandiahiihdon kotisivut)

Ilmoittauduin eilen Finlandia-hiihtoon, perinteiselle 50 km:n matkalle. Isommalla kaveriporukalla ollaan lähdössä hiihtelemään. Periaatteessa vapaa hiihtotapa on minulle parempi, mutta kun muut olivat lähdössä perinteiselle, niin sinne sitten. Nykyisellä reitillä olen osallistunut Finlandiaan kerran aikaisemmin, vuonna 2010 ilmoittauduin sekä perinteiselle että vapaalle. Silloin perinteisellä ei ollut latuja käytännössä ollenkaan, pitoa ei saanut suksiin mitenkään ja hiihto oli yhtä suurta tuskaa. Edellisenä yönä oli siis satanut melkoinen määrä lunta, mikä pilasi ladut. Hiihdin puoliväliin n. kolme tuntia ja jätin kesken. Seuraavana päivänä vapaalla olikin sitten ihan unelmakeli, aurinkoinen pakkassää kovetti latupohjan ja hiihto oli helppoa. 50 km taittui tasan neljään tuntiin.

Aiemmat kokemukset Finlandiasta ovat 1990-luvulta, kun matkaa hiihdettiin vielä Hämeenlinnasta Lahteen. Silloin osallistuin parina vuonna lyhyemmälle matkalle Lammilta Lahteen, reilu 40 km.

Finlandiahiihto hiihdellään pitkälti niissä maastoissa, missä olen koko lapsuuden ja nuoruuden hiihtänyt – valitettavan hyvin on siis muistissa, missä on mäkiä ja muuta haastetta. 🙂 Mutta nyt voisi sitten lunta tulla, että pääsisi treenikauden aloittamaan!

Maanantaina loppui myös ennakkorekisteröinti Berliinin maratonille ensi syksylle. Klikkasin itseni mukaan, koska arvontaa osallistuminen oli ilmaista (toisin kuin vaikka New Yorkin maratonin osallistumisarvonta). Marraskuun alkupuolella on sitten viikon verran aikaa päättää, että lähteekö mukaan vai ei, jos arvonnassa lähtöpaikan saa.

Mainokset
Kategoria(t): hiihto. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s