Finlandia-hiihtoon aikaa 6 viikkoa

Eilen selasin kalenteria hienoisen kauhun vallassa – Finlandia-hiihtoon on aikaa kuusi viikkoa, hiihtokilometrejä kasassa ihan puhdas nolla… Alla näkymä työpaikan ikkunasta tälle päivää, että ei ihan kovin hyvät hiihtokelit. Pakkastahan sääennusteet nyt lupaa (aamulla oli täällä vielä +2), mutta lunta ei ennusteessa luvattu juurikaan. :/

Jonkinlaisena henkisenä rajana olen aiemmin pitänyt sitä, että ennen tuollaista isompaa hiihtokoitosta olisi kasassa n. 200 km hiihtoa ihan minimissään. Jos lunta tulisi tänään, niin tasaisen kilometrikertymän taulukolla tuo tarkoittaisi 33,3 km/vko – ei mikään mahdoton määrä siis vielä. Mutta oletettavasti tänään ei hiihtokelejä tänne vielä saada, joten haastavuus lisääntyy kaiken aikaa. Pakkasilla saadaan toki tykkilunta jonnekin lähistölle (lue: alle tunnin matkan päästä löytyy varmasti joku hiihdettävä pätkä), mutta tässä elämäntilanteessa ei kuitenkaan ole mahdollista lähteä ajelemaan lumen perässä kovin moneen kertaan ja kovin kauas, että nyt ei muuta kun kädet kyynärpäitä myöten ristiin, että lunta tulisi. Tiedän, että itse selvitän kyllä Finlandian läpihiihtelemällä melko lailla kylmiltään, mutta meitä on lähdössä isompi kaveriporukka ja osa ei ole hiihtänyt juurikaan ikinä, että treeniä pitäisi alle saada.

Jos mahdollista, niin tuo sääennusteiden lupaama pakkasta, mutta ei lunta, on vielä ikävämpi treenikeli kuin tämä nyt ollut sateinen plussakeli. Itse en tykkää pyöräillä kovalla pakkasella – jalat paleltuu ihan liian herkästi ja juoksukaan ei onnistu toivotussa määrin. Voi pöh ja pah.

Mainokset
Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s