Finlandiahiihtämässä

Lauantaina oli Finlandiahiihtelyn aika – keli plussalla ja vettä satoi, että ei ihan sellainen keli, jolloin tulisi mieleen lähteä hiihtämään pertsalla pitkää lenkkiä. Päästiin koko perhe ajoissa matkaan, vietiin lapset mummolaan hoitoon ja ajeltiin stadionille. Autokin saatiin vielä järkevälle etäisyydelle parkkiin. Kisakanslia toimi messuhallissa, mikä oli varsin hyvä järjestely – riittävästi tilaa toimia. Numeroiden hakukin kävi sutjakkaasti. Ennen lähtöä törmättiin vielä pariin tuttuunkin.

Olin toisella lähtöryhmässä, jossa startti oli 10:10. Jäin aika lailla taakse omassa lähtökarsinassa, mikä oli virhe, koska ohittelemaan ei sitten juuri päässytkään. Totesin kyllä jo ensimmäisessä mäessä, että pitoa ei juurikaan ole (pitoteipit oli sukset pohjissa). Latu-urat oli sen verran kapeat, että ohittaminen oli vaikeaa. Yöllä oli satanut sen verran räntää, että ladun vieressä ei suksi luistanut yhtään. Ladulla kyllä ihan hyvin, jos vaan latu sattui olemaan. Eli tasatyöntämällä pääasiassa etenin. Jonossa hiihdettiin ensimmäiset 15 km, sen jälkeen vähän helpotti ja muutaman kilometrin sai hiihtää väljemmin. Vaan sitten tulivatkin samalle ladulla 20 km:n hiihtäjät ja viimeiset 10 km hiihdettiin taas jonossa. Huoh.

Laduilla oli hiekkaa useammassa kohtaa, enemmän tai vähemmän, että mikään kovin miellyttävä kokemus hiihto ei ollut. Alamäet oli aurattu sohjoisiksi, että omanlaista tasapainoilua oli niiden ”laskeminen”.

Maaliin pääsin ajassa 3:07. Ihan kelvollinen suoritus hiihtokilometreihin ja keliin nähden. Yhteensä maaliin hiihteli 2415 hiihtäjää, joista naisia 313. Naisten vähäinen määrä pisti silmään kyllä jo ennen starttia. Ilmeisesti naiset olivat päättäneet jättää homman väliin suosiolla vähäisen treenin tai kurjan kelin takia? Naisissa oma sijoitus oli 147 ja kaikkien hiihtäjien joukossa 1698.

Hiihdon jälkeen oli naisten sauna uimahallilla. Ruuhkaa ei ollut, että hyvin mahtui saunassa istumaan. Tästä pisteet järjestäjille. Hallin aulassa olivat vapaaehtoiset tarjoamassa mehua ja sitten lykkäsivät käteen vielä limsa/vichy-pullon saunajuomaksi. Uimassakin olisi saanut käydä nakuna. 🙂

Lasten kanssa käytiin sunnuntaina vielä laturetkeilemässä kilsan verran ja luulen, että tämän talven hiihdot oli sitten siinä, 68 km yhteensä. Pikkuneidin tanssitunnin aikaan kävin sunnuntaina vielä hölköttelemässä puoli tuntia – sen verran painoi kyllä jaloissa hiihto, että järin kevyttä ei meno ollut.

 

 

Mainokset
Kategoria(t): hiihto, kilpailut. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s