Sääksi triathlon

Lauantaina oli Sääksi-triathlonin aika. Keli oli aika hyinen – lähtiessä auton mittari näytti 12 astetta… Tuulikin oli melkoinen. Kiittelin itseäni siitä, miten olin kaukonäköisesti pakannut mukaan pitkähihaisen paidan pyöräilyä varten.

Sääksissä olin varsin hyvissä ajoin ja pyörällekin löytyi paikka heti ekasta rivistä ilmoittautumistiskin takaa. Vaihtoalueella toikkaroidessani bongasin myös Punatulkun – tai hän bongasi minut. Olipas kyllä mukava! 🙂

Kisainfo oli hyvä. Hienosti kävi selväksi, että mihin suuntaan ja mistä pitää mennä vaihdoissa. Alue nimittäin oli jotenkin sekavan oloinen äkkiseltään katsottuna. Järjestelyille miinus siitä, että vaihtoalue suljettiin ihan tolkuttoman aikaisin – oisko ollu varttia ennen ensimmäistä lähtöä – tätä ei missään etukäteen kerrottu. Itse lähdin hakemaan autosta vielä jotain sinne unohtunutta kampetta ja kun tulin takaisin, niin ilmoitettiin, että pois vaihtoalueelta heti. Omaan starttiin oli aikataulun mukaan aikaa vielä tuntia enkä ihan niin aikaisin halunnut vaihtaa märkkäriin – eikä kisa-asussa todellakaan olisi tarennut odotella. No, kyllähän sinne vaihtoalueelle sitten pääsi vielä livahtamaan – joskin järkkäri tuli huomauttamaan, ettei täällä saa olla… että sain jätettyä kamppeet omalle paikalle ennen starttia. Oma startti sitten myöhästyikin 20 minuuttia ilmoitetusta. Pyöräilyreitti meni kertaalleen junaradan yli ja kuinkas muuten niin vr ilmoitti, että joku juna kulkee myöhässä ja sen takia kaikki muut paitsi miesten yleinen sarja, joutuivat lähtemään myöhemmin.

Miesten yleisen sarjan startti

Jälleen huikea urheilukuva…

Vaikka jännitys oli melkoinen ennen kisaa, niin pääsin jonkinlaiseen rauhaan itseni kanssa ennen starttia. 🙂 Ryhmityin uinnissa suosiolla ihan taakse ja uin aluksi rintaa. Muutenkin uin vuoroin rintaa, vuoroin vaparia. 750 metriä meni ilman isompaa paniikkia. 🙂 Hyvä minä. Vaihtoon kipitin pari sataa metriä ja eikun märkkäriä pois päältä – ja sehän otti ja juuttui toiseen pohkeeseen. Ähräsin puvun kanssa oikein urakalla ennen kun sain sen pois päältä. Siinä hötäkässä unohtui sitten vetää se pitkähihainen paitakin päälle. Olin vissiin niin kiitollinen siitä, että vihdoin pääsin matkaan. 🙂

Pyöräosuudella oli kova tuuli – tuntui olevan vastatuuli koko matkan, vaikka kaiken järjen mukaan jossain oli oltava myötäistäkin, kun lenkki ajettiin. Pyöräilyn aikana minusta meni ohi yksi kilpasisko ja itse ohitin yhden. Näköyhteys oli muutamaan pyöräilijään, mutta en sitten kuitenkaan saanut heitä kiinni. Pyöräosuudella olisin kaivannut jonkinlaisia tietoja matkan etenemisestä. Kilometritaulut esim. 5 km:n välein olisi ollut kiva. Minulla oli kyllä sykemittarin jäänteet köytettynä kiinni ohjaustankoon ja käynnistin sen lähdössä, mutta akku loppui jo reilun 20 minuutin käytön jälkeen, että melko lailla finaalissa on se vehje nyt kerrassaan.

Toinen vaihto meni ilman ongelmia ja hölköttelin matkaan. Yllättävän lämmin oli pyöräilyssäkin, joten ihan hyvin lähti juoksu kulkemaan heti alusta. Juostessa ohittelin muutamia ja juoksu kulkikin ihan kivasti. Loppuaika 1:38 ja sijoitus 12/14.

Iso miinus oli, ettei maalissa ollut lupauksista huolimatta minkäänlaista huoltoa. Tällaista itsensä voittajien sarjassa kisaajaa kun lähinnä kiinnostaa huollon toimivuus yms. kun ei palkinnoille kuitenkaan ole asiaa. Suihkut ja saunat olivat parkkipaikan vieressä Kiljava opistolla, siitä kyllä pisteet. Ihana oli istua saunassa kisan jälkeen. Ainakin naisten puolella oli tilaa varsin hyvin.

Kaiken kaikkiaan ihan kiva reissu. Pisti silmään, että varusteisiin oli panostettu hirmuisesti. Pikamatkalla oli mukana yksi nainen ns. ”tavallisella” pyörällä ja minä cyclocrossilla, muilla oli sporttisemmat menopelit. Vielä pari vuotta sitten Joroisilla oli pikamatkalla mukana melko paljon porukkaan ihan tavallisilla retkipyörillä.

Mainokset
Kategoria(t): kilpailut. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s