Sielunmaisema

Viime viikolla oli uutisissa juttua siitä, minkä paikan kukin kokee sielunmaisemakseen, että suurimmalla osalla se on joku lapsuuden paikka. Eilen kävin hiihtoturistina Lahdessa ja mietin, että siinä ehkä on minun sielunmaisemani, siinä ladulla. Ne mäet ja mutkat. Ennen kaikkea mäet. Ajattelin, että sillalta saan hienon maisemakuvan Vesijärvelle… Heh, että kuvitelkaa se järvi tuonne valkoisuuteen taustalla. 😀 Sen verran on tätä hiihtoreittiä muutettu omista nuoruusvuosista, ettei latu enää nouse tälle sillalle vaan kiertää sen – sillan alta ei enää mene autotieltä kuten aiemmin meni.

Koska varsinaisesti hiihto ei ollut Lahden reissun syy – ainoastaan pieni lisä – niin en hiihtänyt kuin Urheilukeskus-Tapanila-Urheilukeskus pätkän. Aikaan ennen gps-mittareita matkaksi välillä Urheilukeskus-Tapanila ilmoitettiin 4,2 km eli edestakaisin 8,4 km. Järkytys olikin suuri, kun eilen totesin, että eihän se matka noin pitkä olekaan! Yhteensä matkaa kertyi 7,5 km. Kyllä on hiihtäjää petetty vuosikymmenet!

Hiihtomajan kahviokin olisi ollut auki, mutta jätin nyt sen väliin ja käännyin saman tien takaisin päin.

Keli ei ollut mikään unelmakeli – tuntuu, että ladulla ei ollut pitoa yhtään, mutta jos yhtään erehtyi suksea ladusta irti nostamaan, niin pitoalueelle jämähti hirmuiset lumimäärät kiinni… Mutta mahtava oli silti hiihtää, kun ladut olivat ihan superhyvin hoidetut ja latu-urat kunnolla leveät.

Kotona ”latukoneen” kohtalona on ollut peittyä lumisateeseen jo parin viikon ajan. Itseä tämä ärsytti jo melkoisesti ja selvitinkin sitten, että miten tätä ei nyt saada korjattua. Mutta kuulemma moottorikelkan osan matka Kanadasta Kausalaan on kivinen ja lainakelkkakin oli jo hajonnut. Naapurikunnan iso latukone on käynyt pariin kertaan meilläkin ajamassa, mutta nyt kun lunta on tullut varsin reippaasti, niin kovin lyhytaikainen ilo ne ajatut ladut sitten ovat.

Tammikuulle treeniä kertyi yhteensä 19 tuntia. Se on tätä samaa määrää kun minulla yleensäkin, ei hyvin eikä huonosti. Olen toiveikas, että helmikuusta tulisi superkuu, koska on tulossa hiihtoloma ja kaikkea. Katsotaan sitten, miten käy.

Mainokset
Kategoria(t): harjoitukset, hiihto Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s