Speedo Masters uintileirillä Pajulahdessa

Hankin itse itselleni joululahjaksi Speedo Mastersin uintileirin Pajulahdessa helmikuussa. Ilmoittautuessa pohdin, ilmoittaudunko tekniikkaryhmään, joka keskittyy vapaauintiin vai triathlonryhmään. Olen kuitenkin saanut viime vuosina jonkun verran tekniikkaopetusta, mutta toisaalta tiedän, että omassa uintitekniikassa on varmasti rutkasti parantamisen varaa enkä ole pitkiä uintitreenejä tehnyt. Valitsin siis tekniikkaryhmän. Vähän mietitytti, että miltä tasolla ryhmässä lähdetään… Että ollaanko tasolla ”keitetään perunoita” veteen puhaltamalla, jos lähtötaso on ”mummorinta” niin, ettei naama varmasti kastu vai mistä harjoitukset aloitetaan?

Tavaraa tuli pakattua matkaan aika reilusti – hiihtovarusteet, juoksukamat, salivermeet, uintikamppeet… Niin ja eväät. 🙂

Tekniikkaryhmä kokoontui hallille perjantaina iltapäivällä. Melko pian selvisi, että kaikki ryhmän uimarit olivat keitelleet perunansa jo aiemmin, että ihan perusteista ei tarvinnut lähteä vaan päästiin etenemään harjoituksissa hyvää tahtia. Tekniikkaryhmää ohjasi Ari Ailio, joka osoittautui aivan mahtavaksi opettajaksi. Viikonlopun kolmella uintitunnilla ehdittiin käydä läpi monenlaisia harjoituksia mm. rytmitykseen ja käsivetoon liittyen. Osa harjoituksista oli ennestään tuttuja, mutta paljon oli sellaisia harjoituksia, joita en aiemmin ollut tehnyt. Tuntien jälkeen koitimme parhaan kykymme mukaan kirjoittaa muistiin tehtyjä harjoitteita, jotta näitä sitten osaisimme myöhemmin omissa treeneissä hyödyntää. Viimeisen tunnin lopulla Ari antoi vielä jokaiselle henkilökohtaisesti kommentit omasta uinnista.

Kolmen tunnin mittaisen uintitreenin lisäksi yhteistä ohjelmaa oli lauantai-illan foam roller-venyttely tunti. Tekniikkaryhmällä oli siten selvästi kahta muuta ryhmää (mastersuimarit ja triathlonistit) kevyempi ohjelma. Itseäni tämä ei haitannut – tekniikkaopetus vaatii sen verran keskittymistä, että luultavasti enemmästä tekniikkatreenistä en olisi merkittävästi hyötyä enää saanut. Ehkäpä lauantaina olisi voinut olla toinen uintikerta vielä niin, että olisi voinut käydä itsekseen uimassa ja oppeja miettimässä. Pajulahdessa on hyvät mahdollisuudet harrastaa myös muita lajeja. Itse kävin hiihtämässä perjantaina opiston laduilla ja lauantaina Nastolan kunnan laduilla ns. maakuntaladulla.

Maakuntaladulla Kirsin kanssa

Lisäksi palauteltiin iltaisin avantosaunassa.  Valtavasta tavaramäärästä huolimatta avantokengät unohtuivat kassista, joten tallusteltiin Kirsin kanssa sukilla avantoon – minä urheilusukilla, Kirsi villasukilla. Perjantaina Kirsin toinen villasukka katosi avantoon, mutta lauantaina samainen sukka odotti avannon reunalla jälleen! Kuka lienee sen sitten avannosta sukeltanut ylös? Myös kuntosalilla ehdin yhden treenin tekemään eli varsin monipuolinen liikuntaviikonloppu!

Olimme valinneet opistotasoisen majoituksen ja täytyy todeta, että oli ehkä väärässä kohtaa säästetty. Tuli mieleen, että Jyrki Sukulalla olisi ollut ko. paikassa töitä… Mitä vanhemmaksi tulen, niin sitä huonommin nukun vieraissa paikoissa noin ylipäätään. Nyt oli vielä kehnoa kehnompi sänky ja huono tyyny, että aika vähälle jäi viikonloppuna nukkuminen. En sitten tiedä, että johtuiko treenimäärästä ja/vai unenpuutteesta, niin sunnuntaina aamusta oli varsin alhaalla sokerit (4,1 kun yleensä aamulla lukemat on välillä 5…6). Söin kuitenkin mielestäni illalla ihan hyvin, että ehkä enemmän pistäisin näitä lukemia huonon nukkumisen piikkiin kun treenin. Tai sitten oli taivaankappaleiden asento muuten vaan outo. Ota näistä nyt sitten selvää!

Mainokset
Kategoria(t): diabetes, harjoitukset, uinti. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s