Helmikuu – hyvä kuu

Helmikuulle kertyi treeniä 27 tuntia, mikä on kuulkaas minulle ihan huikea saavutus. Treenin kertymisen mahdollistivat uintileiri alkukuusta ja HIIHTOloma loppukuussa. Viime viikolla lomailtiin Vierumäellä Kunnonkohottajan perheen kera. Keli olisi toki voinut olla parempikin – aurinko ei juuri näyttäytynyt, mutta kovasti ulkoiltiin kelistä huolimatta. Ja kylmä ei ainakaan ollut.

Vierumäellä on kyllä vaikka mitä mahdollisuuksia liikkua. Koululaisen kanssa käytiin kertaalleen kuplahallin yleisurheilupaikoilla vähän ottamassa tuntumaa pituushyppyyn ja pikajuoksuun – tällä viikolla on Tampereella isot junnujen hallikisat. Nämä maalaiskylien urheilijat lähtevät näihin talvikauden kisoihin vähän altavastaajina, kun ei meillä on mitään sisäharjoittelupaikkoja, missä voisi varsinaisesti lajia harjoitella. Mutta kokemuksia, kokemuksia. Mikään kovin ihmeellinen yu-treenipaikka tuo kuplahalli ei kyllä ole, koska juoksurata on niin lyhyt ja melkein koko ajan on kaarretta.

Hiihtämässä käytiin useampaan otteeseen. Lapset yllättivät sinnikkyydellään ja kestävyydellään. 4-vuotiaskin hiihti useampaan otteeseen kolmosen lenkin. Itselle jäi perässähiihtäjän/pystyynnostajan rooli. Isommat alamäet mentiin niin, että tyttö oli itsellä haarojen välissä  ja aurasin mäen alas ladun vierellä. Kolmosen lenkin puolessa välissä oli näin talvella myös nuotiopaikka, missä pidettiinkin taukoa joka kerta. Alkuviikolla paikassa oli aina puitakin tulentekoa varten, mutta loppuviikolla huolto oli selvästi huonompaa siltä osin – muutenkin tuli tunne, että Vierumäellä panostettiin nimen omaan pääkaupunkiseudun hiihtolomaviikkoon eikä oman alueen lomaviikkoon!

Ladut ajettiin kyllä joka aamu koneella läpi, joten se puoli oli hoidossa erinomaisesti! Ilo oli juuriajetulla baanalla hiihdellä. Parina aamuna kävin nimittäin ilman lapsia hiihtämässä.  Ne ladut, mitä itse hiihdin, olivat varsin mukavia ja helppoja – ei valtavia mäkiä suuntaan tai toiseen.

Juoksemassa kävin kerran. Juoksun kannalta keli oli vähän haastava – osittain oli jäätä tai valtavia lätäkköjä, osittain oli ihan kuivat tiet.

Tytöt kävivät heppailemassa – pienempi talutusratsastuksessa ja koululainen sellaisella miniretkellä, missä menivät oikein maastossa pienen lenkin. Poika keräsi rohkeutta heppailuun ja olisi mennyt myöhempänä päivänä, mutta talutusratsastusta ei sitten enää ollutkaan (koska nettisivujen lupaus ”hiihtolomalla joka päivä” tarkoittikin vaan viikon 8 lomalaisia…).

Paljon oli myös tarjolla erilaisia ohjattuja jumppia. Kunnonkohottajan kanssa käytiin Gymstick-tunnilla sekä saunajoogassa. Koululainen kävi yhdellä tanssitunnilla. Keilaus oli suunnitteilla, mutta radat olivat ihan varattuja sinä iltana, kun tätä kyseltiin. (joku hiihtolomakummallisuus oli keilahallin aukioloissa, että lomalla aukesi vasta klo 18, kun muuten ainakin aikataulun mukaan aukesi jo klo 16). Uimahallissa kävin kolmeen kertaan – kaksi kertaa koko perheen voimin ja kerran yksin aamu-uinnilla. Olikin pitkästä aikaa hyvä uintikerta ja sain uintua 1900 metriä – mitä en ole tainnut uida Joroisten jälkeen kertaakaan.

Vierumäen aktiviteettien lisäksi retkeiltiin yhtenä iltapäivänä Nastolan Lapakistossa. Mutta se on oman juttunsa aihe.

Mainokset
Kategoria(t): Uncategorized Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s