Lapakisto

Yhtenä hiihtolomapäivänä retkeilimme Lapakistossa, Nastolan puolella. Todettakoon heti alkuunsa, että itse en ole mikään suuri retkeilijä – suostun retkeilemään vain siinä tapauksessa, että retki on sen verran lyhyt, ettei ehdi tulla vessahätä. 🙂 (tai lähistöllä on huoltoasema) Mies on entinen partiolainen ja innokas retkeilijä. Olin minäkin partiossa kyllä vuoden verran lapsena – sinne piti päästä, koska mielestäni se huivi oli älyttömän hieno… Mutta siis retkeille mentiin ja reitiksi valittiin Sammalistonpolku. Yhteensä lenkillä on mittaa n. 4 km.

Reitti oli merkitty maalaamalla puihin täpliä. Alkumatkasta reitti oli polkua ja lunta paljon.

Paikoitellen lunta olikin sitten aika paljon vähemmän…

Ennen laavua olisi ollut jo yksi nuotiopaikka.

Mutta evästauko pidettiin vasta laavulla. Tuon yllä olevan nuotiopaikan jälkeen koululainen ja poikanen lähtivät etenemään reippaasti ja kysyivät, että mihin ollaan menossa. Sanoin, että seuratkaa noita merkkejä… Vaan kun tultiin laavulla ei lapsia näkynyt missään ja paikalla ollut pariskunta kertoi, ettei tästä ketään ole mennyt. Hieman kylmäsi siinä kohtaa. Onneksi koululaisella sattui olemaan puhelin taskussa (koska yleensä ei ole)! Olivat kyllä seuranneet merkkejä, mutta sen sijaan, että olisivat seuranneet keltaisia merkkejä, niin olivat katsoneet kylteistä, missä on laavun kuva ja lähteneet siihen suuntaan… Valitettavasti siinä kohtaa vaan ristesi kaksi reittiä ja menivät toisen reitin laavulle! Mutta loppu hyvin, kaikki hyvin. Parin kilsan mutkan tekivät lapset sitten omin päin.

Laavutauon jälkeen reitti muuttui hyvin pian metsäautotieksi – sitä oli toki varsin helppo kulkea, mutta aika tylsähän se oli. 4-vee liftasi kaverin ahkion kyytiin, koska heidän pienokaisensa oli sillä erää rinkassa kannossa ja ahkio tyhjänä.

Mainokset
Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s