Pääsiäisen viettoa – munahölkkää ja crosstrainingiä

Pääsiäinen vietetty ja arki koittanut. Viime viikolla podin pari päivää flunssan poikasta – kurkku oli kipeä, ääni käheä ja nokka vuoti. Kunnon taudiksi se ei sitten kuitenkaan kehittynyt. Pari päivää huilailin kokonaan, mutta pitkänäperjantaina uskaltauduin ohjattuun ryhmäliikuntaan! Meidän kylällä avattiin alkuvuodesta toiminnallisen harjoittelun sali, Mahtisali. Sitä on ollut tarkoitus käydä testaamassa, mutta tunnit ovat olleet jo hyvissä ajoin täynnä, joten tällainen viime hetkellä treenejä suunnitteleva ei ole mahtunut mukaan. Sinänsä kyllä ihan huikeaa, että ihmiset ovat salille tiensä löytäneet – meidän kylä on kuitenkin varsin pieni, että melkoisen riskin ovat yrittäjät ottaneet. Hattua täytyy heille nostaa! Mutta perjantaina oli ohjelmistoon laitettu ylimääräinen tunti ja minäkin ennätin mukaan. Mahti Crosstraining oli tunnin nimi eli vähän sellainen perinteinen kuntopiiri -tyyppinen harjoittelu. Vähän vaikeutta oli joidenkin liikkeiden hahmottamisessa, että treenistä saa varmasti enemmä irti siinä vaiheessa, kun ei tarvitse enää miettiä, että miten tämä liike nyt olikaan tarkoitus tehdä. Salille tulee meiltä matkaa n. 3,5 km eli ihan sopiva matka pyöräillä, tulee vielä vähän alku- ja loppuverkkaa tehtyä samalla.

Sunnuntaina kävin toistamiseen samalla tunnilla, mutta ohjelma olikin erilainen ja aika paljon rankempi. Tykkäsin kyllä kovasti, mutta vähän hirvitti, että miten jalka nousee maanantaina munahölkässä. Venyttelin kyllä iltasella vähän tavallista suuremmalla innolla.

Eilen lähdettiin koko perheen voimin Haminan Metsäkylään munahölkkään. Keli oli aurinkoinen ja lämmin eli näin kahden vuoden perusteella voisi tehdä johtopäätöksen, että Metsäkylässä paistaa aina aurinko. Lapset osallistuivat 7-vuotiaiden sarjaan (n. 500 metriä) ja kumpikin oli hyvin jaksanut juosta. Tytär oli sarjaan vielä aika reippaasti alaikäinen (4-vee), mutta turha kait siitä on stressiä ottaa. 🙂 Ihanat. Itse osallistuin naisten kilpasarjaan. Kilpasarjaan siis siksi, että jos haluaa kerätä Hölkkäkuningatar-pisteitä, täytyy osallistua kilpasarjaan. Vähän mietitytti, miten juoksu mahtaa kulkea, koska kovin paljon ei ole tälle vuodelle kilometrejä kertynyt (itse asiassa eilisen juoksun jälkeen meni 100 km rikkki). Tavoitteena oli juosta alle 5 min/km-vauhtia. Alku lähti tietenkin reippaasti – porukassa on vaan niin hankala lähteä järkevällä vauhdilla. 6,6 km:n matka juostiin kahtena 3,3 km:n lenkkinä. Ensimmäisellä kierroksella  vauhti pysyi alle tavoitteen reilustikin, toisella kierroksella tuli parille kilsalle ajat 5:01 ja 5:02. Loppupuolella toista kierrosta yksi nainen meni ohi ja päätin, että nyt roikun peesissä sen minkä kykenen. Viimeiseen mäkeen asti pysyinkin kyydissä ja sain omaa vauhtia nostettua. Loppuaika 32:13 eli yli minuutin parempi kuin viime vuonna (tuolloin 33:41). Sijoitus oli tosin huonompi, tänä vuonna 15. että olivat näköjään muutkin parantaneet tahtia – ja juoksijoitakin oli kyllä enemmän. Mukava tapahtuma kaikin puolin. Seuraava hölkkäkunkku-kisa jää itseltä väliin, koska osuu vaalipäivään ja olen lupautunut kyttäämään äänestäjiä kunnantalolla sen päivän.

Mainokset
Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s