Duathlonkisoissa kuntoilemassa

Huomasin viime viikolla ilmoituksen Pajulahdessa sunnuntaina pidettävistä duathlon-kisoista. Alun perin ko. kisat piti järjestää Helsingissä, mutta osallistumismaksut olivat niin suolaiset, ettei sinne kisaajia löytynyt, joten kisat oli siirretty Nastolaan. Joten pika pikaa tein päätöksen lähteä kuntosarjan pikamatkalle vähän kovemmalle sunnuntailenkille. Varsinkin, kun sunnuntaille luvattiin hyvää keliä – no, se hyvä keli lienee aika suhteellista… Aamulla satoi vettäkin, mutta se meni onneksi ohi. Yhdentoista aikaan lähdin ajelemaan ja silloin oli lämmintä +10 astetta.

Yhteensä vajaa 70 kisailijaa oli lähdössä mukaan. Tässä kisainfo, missä kerrottiin mm. että pikamatkalla pyöräilyssä käännytään takaisin päin Ruuhijärven kunnassa. Infossa tuntui, että vähän epäselvää oli reittien kanssa, että mistä piti nyt kiertää ja mihin suuntaan. Vähän jännitti, kun osallistujia oli kuitenkin sen verran vähän, että välttämättä ei liiemmälti kisaajia ole näköetäisyydellä, että voiko tässä eksyä?

Pyöräkateus iski taas toisten menopelejä katsellessa… SM-kisailijat lähtivät matkaan klo 13 ja me kuntoilijat sekä alle 17-vuotiaat viisi minuuttia myöhemmin. SM-kisamatka oli 10-40-5 ja kuntosarjan matka 5-20-5. Suurin osa porukasta lähti klo 13 lähdössä ja viisi minuuttia myöhemmin meitä lähti noin kymmenen kilpailijaa matkaan. Naisten kuntosarjassa meitä oli huikeat kaksi osallistujaa. Sekä juoksureitti että pyöräilyreitti olivat mäkisiä. Tuuli oli kova, että mikään ihan kevyt lenkki ei kyllä ollut. 5 km:n juoksu meni ihan hyvin, oma kello näytti n. 5 min/km vauhtia. Pyöräilykin sujui ihan omaan tahtiin vaikka aika monessa ylämäessä oli pakko nousta seisomaan ajaessa. Miesten SM-sarjan nopeimmat ohittivat minut pyörälyn alkupuolella. Tunne oli vähän sellainen kun juna olisi mennyt ohitse. Toinen vitosen juoksu ei sujunut ollenkaan yhtä lennokkaasti. Aika itsekseen sain koko ajan matkaa tehdä, mutta juoksuun lähtiessä näin parin sadan metrin päässä yhden kuntoilijan selän ja päätin lähteä sitä tavoittamaan (samainen kuntoilija oli ajanut minusta ohi pyöräilyssä). Kääntymispaikalla sainkin hänet kiinni ja ohitsekin pääsin. Maaliin ehdin hetkeä aiemmin kun Darby Thomas, joka voitti miesten yleisen sarjan.

Maalissa sai ihan kivan finisher-paidan ja osallistujamitalin (yksi tuttu kysyi, että voititko oikein hopeaa… No, sanoin että tavallaan joo, että olin oman sarjani toinen…) 🙂 Ihan kiva kokemus ja tulipahan tehtyä nyt tuollainen yhdistelmätreeni – niitä ei nimittäin tälle vuodelle ole tullut tehtyä yhtään.

Vaikka venyttelin illalla oikein huolella, niin kyllä eilinen reisissä tuntuu.

Mainokset
Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Duathlonkisoissa kuntoilemassa

  1. Soile sanoo:

    Hei, oltiinkin samassa kisassa 🙂 Mä näen nyt tuon finisher-paidan ekaa kertaa – sehän on hieno, olisin kelpuuttanut myös! Niitä ei nimittäin riittänyt kaikille, vaikka osallistujia oli niinkin vähän… Reitti oli kyllä raastava kaikkine mäkineen!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s