Peten puolikas eli kymppi Lapinjärvellä

Lauantaina kävin juoksemassa Lapinjärvellä kympin Peten puolikas tapahtumassa. Kävin tapahtumassa ensimmäistä kertaa viime vuonna ja silloin voitin palautekyselyn arvonnassa osallistumisen tälle vuodelle. Keli oli lauantaina jokseenkin vaihteleva, mutta lämpötila juoksun kannalta varmasti paras mahdollinen.

Peten puolikas on siitä mukava tapahtuma, että siinä on oikeasti panostettu tapahtumaan juoksun lisäksikin – on bändejä soittamassa yms. hulabaloota. Harmillisesti sää vähän haittasi bändien esiintymistä tänä vuonna.

Juoksijoita ei mielestäni ollut niin paljon kuin viime vuonna – olisiko samana päivänä juostu Vierumäki trail marathon houkutellut osan juoksijoista ja varmasti sääkin vaikutti, ettei viime hetken juoksijoita lähtenyt matkaan. Lähdössä oli jälleen säätöä – lähettäjän pyssy ei lauennut ensimmäisellä kerralla eikä ihan toisellakaan. Kun matkaan päästiin ei toinen johtoautoista päässyt matkaan juoksijoiden edelle vaan koitti sitten pujotella omalle paikalleen juoksijoiden seassa.

Juoksijoiden joukko hajosi heti alkumatkalla. Päätin jäädä roikkumaan jonkun miehen peesiin, joka juoksi kyllä vähän turhan reippaasti, n. 4:40/km vauhtia. Neljä kilometriä pysyin siinä vauhdissa, mutta sitten tipuin kyydistä ja lopun matkaa juoksinkin yksin. Vaikka viime vuonna annoin palautetta reittien puutteellisesta merkinnästä, ei asialle oltu mitään tehty. Edelleen oli pari risteystä, mihin olisin maalia kaivannut näyttämään oikeaa suuntaa. Juoksun jälkeen eräs nainen kertoikin eksyneensä yhdessä risteyksessä, mitä viime vuonna muistan pohtineeni. Ärsyttävää kyllä tuollainen. Vauhti kesti varsin hyvänä ensimmäiset 6-7 km. Sitten vastaan hölkötteli nainen, joka huikkasi, että ”olet naisista toka”. Huh, sitten alkoikin stressata, että miten kaukana tai lähellä seuraava juoksija on. Oma vauhti tippui ja huomasin, että takana tulija lähestyy. Vaan onneksi sitä eroa oli sen verran, ettei kuitenkaan tavoittanut. Viimeisellä kilometrillä oli kyllä jalat juostu jo alta, vauhti tippui todella paljon eikä kyllä yhtään ollut sellaista loppukirifiilistä, minkä yleensä onnistuu kehittämään, vaikka väsynyt olisikin. Maaliin juoksin ajassa 49:31 ja sillä tosiaan irtosi naisten sarjan toinen sija! Ihan ensimmäistä kertaa pääsin palkintopallille pokaalin pokkaamaan! Voittajan aika oli 41 min ja risat eli reilusti kovempaa juoksi hän.

Lähdin heti palkintojen jaon jälkeen kotiin päin – kahvilippukin jäi käyttämättä, koska sade alkoi jälleen enkä jaksanut enää autolta (missä vaatteet olivat) kävellä kisapaikalle. Toivottavasti järjestäjät nyt ottavat onkeensa reitin merkkauksesta, palautetta annoimme järjestäjille heti kisan jälkeenkin, ettei ihan mennyt niin kun Strömsössä tämä homma nytkään. Itse mietin myös sitä, että voisivatko puolikkaan juoksijat lähteä matkaan jo aikaisemmin – olisi kympin juoksijoilla seuraa puolikkaan juoksijoista sitten loppupuolella reittiä? Nyt sain tosiaan alun neljän kilometrin jälkeen juosta yksin, viimeisillä kilometreillä ei ollut edessä päin edes näköetäisyydellä yhtään juoksijaa.

Mainokset
Kategoria(t): juoksu, kilpailut. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s