Iltarasteilla

Suunnistuskoulua on takana kaksi kertaa ja tiistaina lähdettiinkin kaverin kanssa iltarasteille. Vettä satoi aika reippaasti, mutta muuten oli varsin lämmin keli. Kovalla itsetunnolla lähdettiin B-radalle – koska C-rata näytti ihan naurettavan lyhyeltä ja helpolta. Ilmoittautumisia vastaanottanut mies kyllä vähän epäili, että kannattaako meidän sinne lähteä kuitenkaan ja neuvoikin sitten kartasta ihan joka rastin kohdalla, että mitä kautta rastille kannattaa lähteä yrittämään. Maasto oli varsin vaihtelevaa – kalliota, jyrkännettä, suota, metsää… Aika lailla kaikkea mahdollista. Hyvin vähän teitä ja polkuja tms. helppoja kiintopisteitä.

Ensimmäiset pari rastia löytyivät enemmän tuurilla kun taidolla, mutta löytyivät kuitenkin. Kolmannelle edettiin kuta kuinkin suunnitellusta ja rivakasti. Matkalla puikkelehdittiin suolampien välistä ja kasteltiin lenkkarit lopullisesti suolla.

Neljäs rasti ei sitten löytynytkään, vaikka sen piti olla helppo polkurasti – mutta kun se polku katosi. Seuraavaksi oltiin rastilla numero 5 ja todettiin, että ei me kyllä enää nelosta etsitä. Vitosen jälkeen päätettiin oikaista suoraan seiskalle, jonka jälkeen haettiin vielä kasi ja ysi. Emit-laitteen vastaanottaja katseli vähän ihmeissään, että ”minkä radan sä oikein olet kiertänyt?” Sanoin, että B-radan, mihin hän tuumasi, että ”se on sitten hylätty” (tuli vähän tuntu, että setä luuli, etten ollut hoksannut, että osa jäi käymättä). Tuumasin, että ”joo, kyllä mä sen tiesin, että nyt tässä iloitaankin siitä, että löydettiin pois metsästä”. Matkaa taitoimme 5,6 km ja aikaa kului lähemmäs pari tuntia. Että ehkä ensi kerralla kuitenkin c-radalle…

Harmillisesti tämä minun suunnistuskouluni jäi kesken – eilen olin työreissulla, jonne oli koko lailla pakko lähteä ja meni reippaasti pitkäksi se päivä. Suunnistuskoulu jäi siis väliin. Viimeinen suunnistuskoulu kerta osuu lomareissun aikaan, että sekin jää väliin. Täytynee vaan koittaa harjoitella itekseen. Jospa se siitä?

Mainokset
Kategoria(t): suunnistus. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s