Kiipelissä – Pajulahden seikkailupuistossa

Triathlon-pettymyksen jälkeisenä päivänä mentiin naapureiden kanssa aikuisten retkelle Pajulahden seikkailupuistoon. Kovasti on näitä kaikenlaisia kiipeily/rimpuilupuistoja nyt perustettu joka kylään, mutta itse en ole käynyt missään kokeilemassa. Mitään ihmeempää korkeampaikan kammoa ei ole.

Päivä oli sopivan pilvipoutainen, isompaa tungosta ei puistossa kuitenkaan ollut. Ensin saatiin varusteet eli kypärät ja valjaat, sitten kuunneltiin opastus ja harjoiteltiin harjoitusradalla ja sitten vaan kiipeilemään.

Kolme tuntia oli aikaa kiipeillä ja ainakin itselle se kyllä oli riittävästi. Yksi rata jäi itsellä kiipeämättä, oli sen verran hurjan näköinen, että jätin suosiolla väliin. Muut radat rimpuilin läpi. Pari kertaa sai käsiin kyllä oikein kunnon hapotuksen – lähinnä siinä, missä piti kiivetä radan alkuun.

Pajulahdessa saa kiipeillä, jos pituutta on yli 120 cm. Kyllä lapsia jonkun verran olikin kiipeilemässä ja ainakin pari kertaa kuuntelin, miten lapse valitti radalla, että ”pelottaa”, johon vanhempi kommentoi, että ”itsepähän halusit tänne tulla, nyt kyllä kiipeät” tms. Että ihan kovin pienen lapsen kanssa en tuonne lähtisi. Oma eskarilainen taitaa olla nippa nappa 120 cm pitkä enkä kyllä häntä veisi tuonne rimpuilemaan. Koululaisen, jolla mittaa on jo yli 140 cm, kyllä voisin viedä ja varmaan tykkäisikin.

Kiipeilyn jälkeen suunnattiin Lahteen ja käytiin syömässä Santa Fe:ssä (kompromissi, kun osa porukasta ei suostunut syömään mitään kovin erikoista tai etnistä). Itse söin tofua, hyvää oli. Harvoin tulee käytyä tätä nykyä ravintolassa oikein missään, Lahdessa on kuitenkin jonkun kerran käyty koko perheen voimin Kirti Maya-nimisessä nepalilaisessa ravintolassa, mitä voin kyllä lämpimästi suositella.

Mainokset
Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s