Syysloma Tahkolla

Syysloman jälkeinen arki on jatkunut jälleen hurjan kiireisenä – eipä ole ehtinyt edes niitä lomajuttuja päivittämään! Majoituimme ihan ”keskustassa” Tahko Spa Suites – huoneistossa. Siitä oli kävelymatka esim. tuohon lähiliikuntapaikalle, joka oli kyllä lasten suosikki. Oli siis kaikenlaista leikkipuistovempaita, parkour-alue, pallokenttä yms. Valitettavasti Tahkon nettisivuilta en bongannut tätä etukäteen, joten ei tullut otettua esim. mitään palloa mukaan.

Lähiliikuntapaikan nurkilla oli myös 9-väyläinen frisbeegolfrata (josta voisi kommentoida sanoin, että ei osunut nettisivuilla silmiin, mutta käytiin sitten Nilsiässä ostamassa muutama frisbee heiteltäväksi).

Samoilla nurkilla oli myös muutama aikuisten kuntoiluväline (vai olikohan tuo nyt joku senioripuisto tms.)

Tahkolla tuntui olevan varsinainen ”välikausi” – savolaiset olivat syyslomansa pitäneet pääkaupunkiseudun kanssa samalla viikolla, joten rauhallista oli Tahkolla. Valitettavasti se tarkoitti myös sitä, että esim. kylpylä aukesi vasta klo 14 iltapäivällä. Kylpylässä kävin kahteen kertaan – ensin vuorijuoksun jälkeen (koska kuului hintaan) ja toisen kerran koko perheen kera myöhemmin viikolla. Järkyttävän kallis oli tuo kylpylä mielestäni ja täälläkin se perinteinen, että perhelipulla pääsi enintään 2+2 kombo ja meitä kun on 2+3, joten perheen kylpyläreissu kustansi 45 €.

Maastopyörä oli myös matkassa ja pari lenkkiä kävin ajamassa ystävän kanssa.

Maasto oli vaihtelevaa – ehkä vähän liiankin, sillä paikoin reitti oli täysin ajokelvoton. Oli kivikkoa, mutaa jne. Mutta kyllä näistä selvittiin, vaikka välillä tuntui, että pyörää sai taluttaa enemmän kuin ajaa pyörällä. 20 kilsan lenkkiin meillä meni 3,5 tuntia (tauot poislukien).

Lenkillä tuli vastaan tällainenkin helmi taukopaikka, entinen louhos Rahasmäellä. Tänne tehtiin myös toinen reissu koko perheen voimin (koska autollakin pääsi melkein viereen) nuotiomakkaran merkeissä.

Siitä iso miinus Tahkon alueelle, että netissä tulostettavana ollut retkeilukartta oli erilainen kuin reittien varrella oleva. Netin kartasta puuttui isojakin teitä! Lisäksi osa noista retkeilyreiteistä oli tosiaan ihan luokattoman huonossa kunnossa – ajatellen sitäkin, että ovat talvella hiihtolatuja, että melkoisesti saa lunta tulla ennen kuin siellä pystyy turvallisesti hiihtämään. Maastopyöräreissulla oli kyllä hyvä, että oli kaveri mukana – vaikka ajeltiikin riskejä kaihtaen, mutta jos jotain olisi sattunut, niin sielläpä olisi ollut. Ei lenkkeilijöitä juuri vastaan tullut nimittäin.

Tahko on kiva paikka, mutta jotenkin tuntuu, että aika pienilläkin lisäpanostuksilla voisi tähän välikauteenkin saada lisäpotkua. Että kyllähän tuolla kerran käy, mutta tuskin tarvitsee toistamiseen tulla. Retkeilykohteita oli esitteissä heikosti – tuo Rahasmäki bongattiin ihan sattumalta maastopyöräreissulla. Voisin kuvitella, että vastaavia pieniä kohteita voisi lähistöllä olla enemmänkin, mutta ilman paikallistuntemusta ei niitä kyllä löydä.

Mainokset
Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s