Uuden edessä?

3,5 vuotta sitten sain diabetes-diagnoosin työterveydestä. Tuolloin saatesanoin, että omaa insuliinituotantoa on vielä jäljellä, mutta jossain vaiheessa se tulee loppumaan. Sain silloin heti käyttöön perusinsuliinin, mitä olen pistänyt kerran päivässä (aamulla) ja se on pitänyt sokerit hyvin aisoissa – ainakin tähän asti. Olen ollut myös varsin laiska mittaamaan sokereita, koska ei niissä ole ollut mitään yllättävää. Viime viikolla havahduin havaintoon, että ruuan jälkeen sokeriarvo ei laske riittävän nopeasti (2 tunnissa alle 8:aan). Seurailin tänä pari päivää ja tilanne ei näyttänyt muuttuvan. No, jos lähdin vaikka tunniksi lenkille ruuan jälkeen, niin silloin sokerit laskivat normaaleiksi tuossa kahdessa tunnissa. Käytännössä ei kuitenkaan ole mahdollista ihan jokaisen aterian jälkeen lenkkeillä tuntia… Terveyskeskukseen olin yhteydessä ja jätin soittopyynnön hoitajalle, joka tänään soittelikin. Tarjosi ensimmäistä vapaata käyntiaikaa huhtikuun toiselle viikolle (!). Kysyin kuitenkin, että minkähänlaisia arvoja nämä sokerit voivat saada, että onko ok, sinne asti odotella. Siinä vaiheessa hoitaja vasta kysyi, että mitä ne arvot ovat olleet… Kerroin, että aterian jälkeen pahimmillaan päälle 10 ja paastoarvot 6…7. Sitten löytyikin aika jo tälle viikolle torstaille. Mutta vahvasti näyttää siltä, että uuden edessä tässä taidetaan olla ja hiilareiden laskemista harjoiteltava ihan todella.

Ärsyttäväähän on, että meidän pienessä kunnassa ei ole tk:ssa töissä lääkäreitä, jotka diabeteksestä oikeastaan mitään tietäisivät. Lisäksi olen kunnan ainoa aikuisena 1-tyyppiin sairastunut… Kaikki muut 1-tyyppiläiset ovat hoidossa keskussairaalalla, mutta jostain syystä minä olen tk:ssa – toki se on tähän asti riittänytkin ihan hyvin.

Hirvittää ja pelottaa(kin).

Mainokset
Kategoria(t): diabetes. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: Uuden edessä?

  1. Pop Korni sanoo:

    Toivotan sinulle kovasti tsemppiä hiilareiden laskemiseen ja mahdollisesti tiheneviin sokerimittauksiin. Itse olen mitannut sairastumisesta asti sokereita n. 10 kertaa päivässä ja käyttänyt perusinsuliinin lisäksi ateriainsuliinia. Kyllä näiden säätöjen kanssa pärjää oikein hyvin, juoksu-pyörä-uinti sektorilla 🙂

    Suosittelen myös lämpimästi kunnon diabeteslääkärillä käyntiä kerran pari (?), jos joudut radikaalisti muuttamaan hoitoa. Mielestäni alussa pitäisi olla tukena kokenut diabeteshoitaja tai lääkäri, vaikka itse sen jälkeen kaiken parhaiten oppiikin hallitsemaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s