Mittailua ja mietintää

Sokeriongelmaa on koitettu kampittaa nostamalla pitkävaikutteisen insuliinin annosta, aamuarvoihin se näyttääkin auttavan, mutta aterian jälkeisiin ei juurikaan. Seuraamista vaikeuttaa se, että tässä opintovapaalla ollessa olen pystynyt lähtemään lenkille ruuan jälkeen. (Minulle ei tuota minkäänlaista ongelmaa juosta heti kohta ruuan jälkeen) Tänään tein lenkin jo aamusta ja kirjoittelin opintoihin liittyvää kirjoitelmaa lounaan jälkeen – eli istuin koneella. Sokereissa mittailinkin sitten ihan uuden ennätyksen – pari tuntia lounaan jälkeen näytti mittari 18 (mittasin kahteen kertaan, toisella kertaan 17,8 ja toisella 18,4). Huh. Lounaaksi söin okonomiyakia eli sellaista japanilaista ”kaalipizzaa” (valkokaalia, munaa ja okonomiyaki-jauhoa, joka on pääasiassa vehnäjauhoa). Reilun viikon päästä on seuraava käynti sovittuna hoitajan luokse. Ensi viikolla menen jo töihinkin takaisin eli siinä saa pari ns. ”normipäivän” mittausta tehtyä – töissä kun ei tule käytyä lenkillä ruuan jälkeen.

Pari kertaa olen ulkoiluttanut jo cyclocrossia maantiellä. Muuttolintuja olen saanut ihmetellä pelloilla. Juoksukin on alkanut kulkemaan pienen alkukankeuden jälkeen. Iltarastikausi on edelleen avaamatta, kun aina on jotain muuta menoa ollut rasti-iltoina – niin valitettavasti tänäänkin. Voipi olla, että Salpaus Rogainingiin täytyy lähteä ihan ”kylmiltään”.

Mainokset
Kategoria(t): diabetes, Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

6 vastausta artikkeliin: Mittailua ja mietintää

 1. Popkornilla sanoo:

  Harmillisia noin korkeat arvot lounaan jälkeen, mutta kyllä ne kuriin saadaan oikealla lääkityksellä ja ruokavaliolla!! 🙂 Paljonkohan tuossa syömässäsi ruuassa oli hiilihydraatteja, kun noin paljon nosti verensokeria? Toisaalta, jos haima ei tuota insuliinia tarpeeksi, muutama kymmenenkin grammaa voi nostaa verensokerin korkeaksi. Minulla lounaan jälkeiset arvot ovat tällä hetkellä 8 – 10 välillä ja hiukan voisin kiristääkin. Yli 15 arvoja mittari näyttää lähinnä silloin, kun olen unohtanut pestä kädet kuorittuani esim. appelsiinin ja mittaan vahingossa appelsiinimehua sormista. Näin kävi juuri toissapäivänä ja mittari näytti 18. Ei muuta kuin tsemppiä tuohon hoitajatapaamiseen!

  • d1treenaaja sanoo:

   En ole kyllä laskenut – okonomiyakin tein sellaisesta valmisjauheesta, jossa tuoteseloste oli japaniksi… 🙂 Tänään söin bataatti-porkkakeittoa ja yhden leivän ja arvo oli vähän päälle 11. Selkeästi arvot ovat tämän vuoden puolella heikentyneet.

 2. M sanoo:

  Mulla ollut 1,5v DM1, todettiin 35v. Harrastan triathlonia ja kaikenlaista kestävyysurheilua. Mulla alusta asti monipistoshoito (pitkä/ateriainsuliini).

  Tuo sun tilanne kuulostaa siltä, että tarvitset ateriainsuliinia. Pitkä ei aterian jälkeisiin arvoihin vaikuta, mutta pitkän nostaminen kovasti johtaa siihen, että alkaa tulla myös niitä matalia arvoja ja silloin urheilu on täysin mahdotonta jos pitkää on liikaa. Itsellä meni noin puoli vuotta etten pystynyt juurikaan urheilemaan noiden matalien takia. Nyt on sopivat annokset löytyneet ja elämä ja urheilukin taas sujuu. Toki myös ateriainsuliinin käyttö tuo omat haasteensa urheiluun, mutta ne haasteet on opittavissa. Liiallisen pitkän kanssa elämästä ei tule mitään!
  Eihän tämä helppoa ole, mutta opittavissa. Tsemppiä!

  • d1treenaaja sanoo:

   35-vee tuntuu olevan paha ikä. Mulla todettiin työpaikan 35-vee tarkastuksessa. 🙂 Meidän db-hoitajan näkemykset on ehkä hieman erikoiset monessakin kohtaa. Itsekin olin vähän sitä mieltä, että tuskin pitkävaikutteisen nosto auttaa.

   • M sanoo:

    Sun pitää päästä lääkärin juttusille niin saat oikean hoidon!
    Mä olen siis myös ammatiltani lääkäri, eli aika hyvä tietämys on noista diabetes-asioista useammaltakin kantilta katsottuna…

 3. d1treenaaja sanoo:

  Niinpä. Vaan kun ei meidän pienessä kylässä ole sellaista lääkäriä, joka diabeteksestä jotain tietäisi. Pitäisi saada lähete keskussairaalaan, mutta koska hoitaja on (olevinaan) kaikkitietävä, niin ei sellaista ole katsonut tarpeelliseksi…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s