Iittihölkkä 2016

Eilen illalla hölkättiin Iitti-hölkkä. Päivä oli varsin helteinen ja kotoa lähdettäessä näytti mittari vielä 26 astetta. Huh.

Onneksi aurinko kuitenkin piiloutui pilvien taakse ja keli tuntui heti paljon siedettävämmältä. Perinteiseen tapaan ensin juostiin lasten matkat. Kaikki kolme lasta juoksivat tänä vuonna, pienemmät kilsan ja koululainen kaksi. Hienosti kaikki omasta urakastaan selvisivät – pienimmäinen oli tosin pitänyt matkalla ”evästauon” ja syönyt apiloita välillä.

Aikuisten sarjojen lähtö oli puoli seitsemältä. Juoksijoita oli ehkä hieman viime vuotista vähemmän, mutta ihan hyvä joukko ja kovakuntoisia juoksijoita oli mukaan lähtenyt tänäkin vuonna. Heti lähdöstä osa rynnisti matkaan ihan hurjaa kyytiä. Itse olin tälläytynyt parin oman kylän juoksijan matkaan, joiden arvelin pitävän sopivaa vauhtia. Olen hirmu huono pitämään vauhtia yllä itsekseen, joten helpompi on juosta sopivassa seurassa. Reitti lähtee mukavasti alamäkeen, joten alkumatka menee väkisinkin reipasta tahtia, vaikka kuinka olisi päättänyt lähteä rauhallisesti.

En ollut lukenut ohjeita sen tarkemmin ja yllätyinkin siitä, että ensimmäinen juottopiste oli jo reilun 3 km:n jälkeen (siis noin ylipäätään yllätyin, että oli kaksi juottopistettä vaikka kerran aiemminkin on vastaavasti ollut). Onneksi otin siinä jo urheilujuomaa vaikka toinen juoksukavereista pääsikin siinä kohtaa karkuteille. Seuraava juomapiste kun oli selkeästi kauempana kuin aiemmin. Yllättävän hyvin juoksu kulki eikä sellaista tyypillistä puolen välin kohdilla aiemmin iskenyttä pahaa hyytymistä tullutkaan. Toki vauhti tipahti ja hitain kilometri taisi mennä aikaan 5:13. Toisella juomapisteellä oli oma tytär urheilujuomaa tarjoamassa. Siitä oli vielä kolmisen kilometriä maaliin – ne pisimmät kilometrit ehdottomasti. Pari kilometriä ennen maalia juoksukaveri tuumasi, että meillä on vielä 11 minuuttia aikaa, että alitetaan 50 minuuttia ja sehän kuulosti jo tosi hyvältä – hieman tosin pohdin, että kuinka tarkalleen kilometrimerkit on metsään lyöty, että paljonko matkaa maaliin on. Yhdeksännellä kilometrillä vauhti taas tipahti, mutta viimeisellä onnistuin nostamaan vauhtia. Juoksukaveri karkasi komeaan loppukiriin ja minä kirin sen, mitä kykenin. Viimeinen kilsa juostaan ravirataa ja kaikki kuulutukset kuuluvat siihen hyvin, että ajankulua pystyy kyllä seuraamaan välillä liiankin hyvin. Loppusuora juostaan urheilukenttää ja siinä kuulin, että juoksukaveri kellotti ajan 49:23 ja pelästyin, että ehdinkö nyt kuitenkaan alle 50 minuutin maaliin ja vielä pistin tiukemmin tossua toisen eteen ja niin vaan ennätin maaliin ajassa 49:45! Aika mahtavaa. Ehkä siitä osittain toteutetusta juoksuohjelmasta oli apua – tuli kuitenkin pari vk-treeniä juostua sen mukaan. Ja ehkä suunnistuksen pk-tyyppinen metsähötsäily on tuonut ihan huomaamatta pohjakuntoa. Juoksukilometrejä kun on kertynyt eilisen jälkeen koko vuodelle huikeat 242 km. Vähän alkoi houkuttaa, että josko syksyllä joku puolikas?

Iittihölkkä oli jälleen hyvin järjestetty. Tykkäsin siitä, että juomapisteitä oli kaksi. Glukoositabletteja oli itsellä mukana, mutta niitä en ottanut juoksun aikana sitten ollenkaan. Ennen lähtöä söin pari kettukarkkia – niiden voimalla on kisattu ennenkin. 🙂 Kisan jälkeen mittasin sokerit n. 9 (mutta olin siis maalissa kiskaissut jo mukillisen mehua). Lapset tosin kaipasivat arpajaisia, joita ei tänä vuonna ollutkaan. Palkintojen jako ja Jopon arvonta venyi aika myöhäiseen. Pitkästä aikaa alkoi sataakin, joten siitäkin johtuen tuntui pitkältä arvontaa odottaa.

Mainokset
Kategoria(t): juoksu, kilpailut. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: Iittihölkkä 2016

  1. Janna sanoo:

    Kiva rapsa. Itsekin mietin, että edellispäivän suunnistushöntsäily taisi toimia hyvänä pohjana Iitti-hölkkään.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s