Kalevan kierroksen pyöräily 20.8.2016

Viime lauantaina olin ihan elämäni ensimmäisessä pyöräkisassa – siis pelkästään pyöräkisassa. Kalevan kierroksen pyöräily järjestettiin kotinurkilla, joten pitihän sinne lähteä kokeilemaan, miten 66 km taittuu pyörällä. Olin jostain syystä kuvitellut, että Kalevan kierros olisi enemmän ”tavisten” kuntoilujuttu, mutta huomasin olevani täysin väärässä. Järkyttävän kovakuntoista porukkaa oli mukana ja hienoilla maantie- ja triathlonpyörillä ajettiin.

Reitti oli kiva, melko tasainen ja liikennettä sopivan vähän. Keli oli ihan täydellinen pyöräilyyn, joten senkin puolesta mukava. Oma lähtöaika oli ihan alkupäässä, joten ohittajia riitti koko lenkin ajaksi. Itse ohitin kaksi pyöräilijää – ja minut ohitti varmaan 50 pyöräilijää.

Hieman ihmetytti, että pyöriä ei mitenkään katsastettu. Tri-kisoissa katsotaan jarrut ennen lähtöä, mutta täällä ei. Tämä oli toki väliaikalähtökisa (20 s välein) ja peesikielto 25 metriä, että ehkä niillä jarruilla ei niin ollut merkitystäkään.

Oma lenkki meni aikaan 2:34 – muutama nainen jäi taakse, mutta suurin osa oli kyllä nopeampia. Paikallislehden toimittaja oli ottamassa kuvia lähdöstä ja soitteli sitten maanantaina, että voiko haastatella, joten eilen komeilin paikallislehdessä sitten. Kuten tuossa jutussakin kerroin, mietin kyllä että lähtisikö ensi vuonna koko kierrokselle mukaan. Lajeista ehdottomasti vieraimmat ovat luistelu ja soutu – soudussa pitäisi olla se venekin. Mutta neljä lajia riitti jo ”läpäisyyn”, että välttämättä noihin ei tarvitsisi edes lähteä.

Mainokset
Kategoria(t): kalevan kierros, kilpailut, pyöräily. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s