Uusi Lahti juoksu 2016

Sunnuntaina osallistuin Uusi Lahti juoksuun – yllätys, yllätys – Lahdessa. Kävin hakemassa numerolapun ja lauantaina,koska totesin, että sunnuntaina en ehdi tarpeeksi ajoissa Lahteen. Ennätettiin ihmetellä kesämäkihyppyäkin hetken aikaa, myöhemmin selvisi että sm-kisathan siellä olivat menossa. Puolimaratonille lähdin, vaikka koko vuonna en ole tainnut yli kymmentä kilometriä juosta.

Tapahtumassa oli jänisjuoksijoita ja päätin lähteä 1:55 jäniksen kelkkaan. Siinä porukassa jäniksena toimi Hannu Granberg, joka kyllä osasi pitää tasaista vauhtia yllä. Ja harvemmin sitä pääsee juoksemaan Suomen mestarin kanssa. Vähän ennätettiin jutellakin – kertoi mm. treenaavansa peruskuntokaudella n. 140 km/vko (en kehdannut sanoa, että omat juoksukilometrit koko vuodelle ovat n. 360 km…). Kyselin myös, että milloin oli valinnut päälajikseen esteet ja kertoi, että 16-vuotiaana. Aika pieni porukka meitä samassa porukassa juoksi ja muutenkin tuntui, että juoksijoita oli vähänlaisesti. Puolimaraton juostuun kahtena 10,5 km:n kierroksena. Ensimmäinen kierros meni tosi hyvin ja kivaa oli. Toisella kierroksella alkoi rasitus tuntua. Kävi mielessä, että ehkä joku pidempi lenkki olisi ollut ihan paikallaan tehdä… Viimeisellä juomapisteellä 17,5 kilometrissä putosin sitten jäniksen kyydistä – pari kilometriä olin jo roikkunut siinä lähinnä tahdon voimalla. Onnistuin kuitenkin sen verran vauhtia pitämään, että ainoastaan hitain kilometri meni n. 6 min/km vauhdilla. Maaliin pääsin lopulta ajassa 1:56:25. Se ei ole puolimaratonin ennätys, mutta näillä juoksuilla ja lenkeillä pitänee olla ihan tyytyväinen. Ja jonkinlainen juoksukärpänen puri kuitenkin tapahtumassa.

Juoksun jälkeen kävin suihkussa – totesin, että suihkutilat oli uusittu sitten omien kouluvuosien. Pohdin myös, että käyttävätkö ensi talven mm-kisoissa hiihtäjät samoja pukutiloja. 😀 Lenkkarit heitin roskiin pukuhuoneessa. Sen verran olivat kuluneet päältä ja sisältä, että parempi jättää pois. Jukolasta ostetut lenkkarit odottavat käyttöönottoa.

Sokereiden suhteenkin taisi mennä ihan hyvin. Juoksun aikana tankkasin kaikilla juomapisteillä urheilujuomaa (joka oli varsin laimeaa tällä kertaa, hyvin sai juotua) ja lisäksi söin muutaman kettukarkin matkalla! 🙂 Juoksun jälkeen olin jo ennättänyt syödä keiton ja voileivän, kun mittasin sokereiden olevan n. 9.

Ihan hyvin järjestetty tapahtuma. Tavarasäilytys oli ennen juoksua ruuhkainen ja mielestäni tavarasäilytyksen pitäisi sisältyä jo hintaan, ettei tarvitsisi erikseen varata rahaa sitä varten. Samoin urheilukeskuksen liepeillä vähän mietitytti liikenteen ohjauksen sujuvuus – messuhallissa oli samaan aikaan vapaa-aikamessut ja aika paljon liikennettä joka suuntaan.

Kategoria(t): juoksu, kilpailut, Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s