Kinkut hölkällä Lapinjärvellä

Lapinjärvellä järjestettiin lauantaina Kinkkuhölkkä, joka oli myös talvijuoksucupin avauskisa. Koska päivälle ei mitään muuta ohjelmaa ollut ja näppärästi pääsin tuttujen kyydillä paikan päälle, niin ei ollut mitään pätevää syytä jättää tapahtumaa väliin. Yöllä satoi sopivasti luntakin, että oli sellaista talvijuoksun tuntua.

31255725666_a301068107

Lapinjärvellä olen käynyt pari kertaa kesällä Peten puolikkaan kymppiä juoksemassa ja kylä on vallan viehättävä, mutta nyt ei oltu ihan keskustassa vaan juoksu starttasi joltain seurantalolta tms. vähän syrjemmästä. Ihan siitä Lapinjärven rannalta. Koska talvijuoksucupin viimeiset kisat käydään ensi vuoden puolella, ilmoittauduttiin ensi vuoden sarjaan eli ihan ensimmäistä kertaa jouduin nyt N40 sarjaan. Huh.

31147852672_015bc0a3fb

Ensin juostiin lasten sarjat (kuvassa lähdössä ainakin 11-vuotiaiden sarja), sitten aikuisten sarjat. Reitti oli pääasiassa hiekkatietä, joka oli lanattu yön sateen jäljiltä. Mäkiäkin oli matkalla ihan riittämiin. Minä en yleensä isommin lämmittely – koska mielestäni pitkällä matkalla ehtii lämmitä ihan riittävästi kyllä. Tällä kertaa tosin tavoistani poiketen juoksin lämmittelypätkän ennen starttia. Siitä huolimatta – vai juuri siksi (?) – vasen takareisi kramppasi/revähti/tai jotain heti startin jälkeen. Sattui aika paljon ja mietin jo hetken, että olikohan tämä juoksu nyt tässä tai pitäisikö ainakin kävellä. Totesin heti, etten lähde tuttujen kyytiin edes yrittämään vaan yritän päästä reitin juosten läpi. Pahin kipu hellitti hetken päästä, mutta ihan joka askeleella jalkaan kyllä sattui. Keli oli aina raskas ja reitti tylsä – peltoa ja metsää eikä yhtään ihmisiä. Vaikkei Iitinkään talvijuoksureitti mikään suoranainen maisemareitti ole, niin on siinä ainakin liikenteenohjaajia vähän enemmän kannustamassa.

30923987970_ff685c6d7d

Reitistä ihan loppupätkä oli asfalttia, muutoin mentiin hiekkatietä, jossa oli enemmän tai vähemmän loskaa. Maaliin selvisin ajassa 1:09 ja se riitti sarjassa viidenteen sijaan (kolme jäi vielä taakse). Ns. normijuoksulla olisin ollut varmaan yhtä sijaa korkeammalla, mutta kärkikolmikko juoksi tässäkin sarjassa sen verran kovaa, ettei sinne olisi mitään asiaa ollut nykyisellä juoksukunnolla.

Kinkkukaan ei osunut meidän seuran porukoista kenellekään, vaikka ihan hyvällä joukolla iittiläiset olivat mukana. Seuraava osakilpailu onkin meillä Kausalassa, lauantaina 17.12. Itse en sinne pääse, koska muuta menoa on siihen kohtaan jo sovittuna.

15128827_10155768281678532_5563020787317207704_o

(Kuva: Janna Niemi)

Mainokset
Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s