Salpausselkä trail run

Viime lauantaina järjestettiin Lahdessa Salpausselkä Trail Run tapahtuma. Tämä tuntui hyvältä treeniltä Nuts Pallasta varten. Toki on aina jotenkin sykähdyttävää urheilla Lahdessa – lapsuuden ja nuoruuden maastoissa. Toukokuun alussa vaivannut ruusu mietitytti kyllä, tosin lähinnä sen kannalta että uskallanko lähteä puolimaratonille vai pitäisikö juosta vai 13 km. Tapahtumassa oli tarjolla 13 km, 21 km ja 42 km matkat. Lauantaille sattui mahtava juoksusää, poutaa mutta ei kuitenkaan liian lämmintä.

Lähtö ja maali sijaitsivat Urheilukeskuksessa.

Reitti oli kyllä varsin rankka. Mäkeä riitti – se pääsi yllättämään tällaisen maastoa hyvin tuntevankin! Alkupuolella mentiin jonossa. Reitti mutkitteli ulkoilureitin ympäristössä sen verran, että välillä oli hieman haastavaa pysyä oikealla reitillä kun edempänä näki jo seuraavassa ”mutkassa” menevät. Pari kertaa juoksin väärään suuntaan, mutta huomasin erehdyksen varsin pian. Reitti eteni Urheilukeskuksesta Tapanilaan ja sieltä Jalkarannan asuinalueita seuraillen Messilän suuntaan. Messilästä lähdettiin taas takaisin päin. Alkupuoli oli ehkä hieman kevyempi kuin loppupätkä.

Ylämäet kävelin, muutoin pyrin hölkkäämään. Metsä oli kyllä hurjan kaunis. Monessa paikassa kukkivat valkovuokot ja oli kyllä ihanaa hölkkäillä poluilla. Olin ajatellut, että puolimaratonin selvittäisin kolmessa tunnissa, mutta arvio osoittautui turhan optimistiseksi. Kolmessa tunnissa ehdin intiaanikukkulan juurelle eli aika lähelle maalia kyllä. Loppuaika oli 3:07.

Oma sykemittari näytti nousumetrejä kertyneen 640 metriä (eli nutsilla kertyy n. 1000 m enemmän!). Maaliin tulin ihan hyvävoimaisena. Samanlaisella taktiikalla ja vauhdilla olisin pystynyt vielä hyvin matkaa jatkamaankin.

Mainokset
Kategoria(t): juoksu, kilpailut, polkujuoksu, puolimaraton. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s