Jukolan viesteissä

Viime viikonloppuna retkeiltiin taas Jukon viesteissä. Tällä kertaa tapahtuma järjestettiin Pohjois-Karjalassa, Enossa. Ajeltiin paikalle perjantaina, koska matka on kuitenkin varsin pitkä ja venlojen viestin startti on jo klo 14 lauantaina. Tänä vuonna oli tarjolla erikseen lapsiperheille oma parkkipaikka, josta oli bussikuljetus kisakeskukseen. Ihan jättimäisen iso plussa tästä palvelusta! Kyytiä ei tarvinnut kauaa odotella ja matka taittui ripeästi. Tavaraa on kuitenkin parin päivän reissua varten melkoisesti ja kun lapset ovat sen verran pieniä, ettei niitä voi vaatia ihan mahdotonta määrää tavaraa kantamaan, niin tämä oli hienosti järjestetty. Kisakeskuksessa oli sitten vähän puutteellista ohjausta telttapaikoille – perjantaina ei ollut vielä mitään kylttejä, että missä päin kaikki teltta-alueet ovat. Oma paikka kuitenkin lopulta löytyi. Paikka oli tällä kertaa mäntykankaalla sellaisessa mustikkametsässä. Vähän piti hakea, että löytyi tasainen paikka teltalle. Saatiin teltta kasattua ja lähdettiin katsastamaan kisakeskus (ne kaupat tietenkin ennen kaikkea). Intersportista tarttui mukaan uudet maastojuoksukengät Nuts Pallasta varten ja vähän muutakin vaatetta. Iltasella saapui meidän joukkueen loppuporukka myös paikalle.

Ensimmäinen oli aika kylmä – tai minulla oli kylmä – enkä juurikaan saanut nukuttua. Kesäyön valoisuutta ihmettelin. Lauantai valkeni sekin aurinkoisena päivänä ja hiljalleen alkoi jännitys nousta. Minulla oli tänäkin vuorossa ankkuriosuus, joten arvelin, että lähtö menee 18:45 yhteislähtöön.

35462423295_ece0281dce

Ehdin siis nostaa jalat kattoon ja maata teltassa siinä vaiheessa, kun ensimmäisten osuuksien eteniät kolusivat pitkin metsiä. Puhelimen nettiyhteydet toimivat todella hyvin – viime vuonnahan ne eivät toimineet ollenkaan – ja kisan etenemistä pystyi seuraamaan online-tulospalvelusta. Kaikilla osuuksilla ensimmäinen väliaikarasti näytti olevan samassa kohtaa 2,8 km:ssa. Ensimmäisellä osuudella meillä oli porukan vahvin suunnistaja ja hyvä juoksija. Hämmentyneenä seurasimme hänen etenemistään ja hän tulikin maaliiin n. sijalla 500! Ihan huikeaa menoa. Seuraavalla osuudella sama tahti jatkui ja siinä kohtaa itselle tuli mieleen, että nyt kyllä näyttää siltä, ettei tässä yhteislähtöön joudutakaan, että miten siinä oikein edes toimitaan!

34652588183_078e3776ff

Kun kolmososuuden juoksija oli päässyt tuohon 2,8 km:n väliaikaan, lähdin kirjautumaan lähtökarsinaan. Siellä pystyi etenemistä seuraamaan näytöltä, mutta oma joukkue rullasi esiin varsin hitaasti, joten totesin että menen vaan katselemaan, missä vaiheessa näen hänen tulevan maastosta. Siinä odottaessa hoksasin myös kysyä joltain toiselta naiselta, että mihin suuntaan tästä muuten lähdetään juoksemaan? Kolmososuuden juoksija tuli kuuden maissa vaihtoon ja sain kartan ja tsempit matkaan. Lähtöviitoitus oli varsin pitkä, ennätin siinä jo helpossa maastossa karttaakin vilkuilla ennen metsään pääsemistä. Ankkuriosuudella oli mittaa reilu 8 km ja 16 rastia oli saatu siihen mahtumaan. Ensimmäiset rastit suunnistin varsin itsenäisesti – neljännen pummasinkin sitten jo komeasti ja tipahdin ihan kunnolla kartalta. Muilta piti kysyä apuja, että missä hitossa oikein olen ja missä se mun rasti mahtaa olla. Kun se lopulta löytyi, löytyi aina sopiva jono, missä loppumatka edettiin. Kuuden kilsan juoksun jälkeen alkoi reisissä hapottaa jo aika reilusti, mutta onneksi maasto oli loppumatkalla helpompaa. Loppuviitoitukseen ei kyllä enää ihan parhaita voimia jäänyt. Maaliin pääsin väsyneenä ja ihan todella onnellisena! Oli kyllä ihan kerta kaikkiaan hieno reissu! Sijoitus parani meidän joukkueella reilut 500 sijaa.

Maaliin tulon jälkeen tallustelin teltalle, kiskoin juomaa kitusiin (sen verran lämmintä oli, että melkein kaipasin toista juomapistettä matkalle) ja lähdin suihkuun. Suihkun jälkeen grillijonoon ja siitä sitten Jukolan viestin lähtöä katsomaan. Hieno oli sekin elämys! Pitkä letka suunnistajia kannustettiin matkaan. Tänä vuonna jaksettiin käydä mallasrastinkin kautta vielä.

35075864160_6d5a4e0609

Sanoinko jo, että valtavan hieno tapahtuma !! Niillä fiiliksillä onkin tämä viikko leijuttu. Ensi vuonna suuntana Hollolan maastot ja silloin tavoitteenani on päästä juoksemaan sekä Venlojen viesti että Jukolan viesti.

Mainokset
Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s