SisuXtrail

Äitienpäivän aattona järjestettiin Lapinjärvellä ensimmäistä kertaa SisuXtrail polkujuoksutapahtuma. Tarjolla oli monenlaisia matkoja – 8 km, 21 km, 30 km ja 68 km. Itse päädyin tuohon 21 kilometriin, koska se on matka, jonka voi selvittää vaikkei hirveästi ehtisikään harjoitella. Kisapäivälle osui varsin kuuma päivä. Kisakeskus oli kunnan keskustassa sijaitsevalla ruotsinkielisellä koululla. Kaikkien muiden matkojen paitsi 8 km:n lähtö oli naapurikunnan puolella Liljendahlissa. Sinne oli järjestetty bussikuljetus koululta. Itse lähdin toiseen bussikuljetukseen ja aikaa ennen lähtöä jäi 45 minuuttia.

Lähtö oli klo 12 ja ihan mukava määrä ihmisiä matkaan lähtikin. Alku kulki mukavasti ja matka eteni. Minulla oli juomarepussa vettä ja sitä kyllä sai juoda helteessä. Aika pian huomasin, että olin unohtanut ottaa suolaa mukaan ja sormet turposivatkin melkoisesti. Reitti oli mukavan juostavaa, polkua, metsätietä, kalliota… Matkalle osui muutama mutaisempi paikka sekä yksi hakkuuaukio, joiden ylittämisessä oli oma hommansa. Lisäksi pari isompaa nousua otti kyllä luulot pois. Reitti oli varsin hyvin merkattu. Toisen juomapisteen jälkeen oli pätkä, jossa olin hieman epätietoinen, että missä näkyy seuraava merkki, mutta sekin sitten näkyi kun vähän katseli.

Reitillä oli kolme juomapistettä, mutta ilman omaa juomaa olisi kyllä käynyt heikosti tuossa kelissä! Matkan edetessä alkoi helle hyydyttää ja saattoivat vähäiset juoksukilometritkin vaikuttaa siihen, että eteneminen hidastui melkoisesti. Reitille oli vielä ihan loppumetreille löydetty isoja mäkiä, joten aika väsyneenä pääsin maaliin hieman reilussa kolmessa tunnissa. Maalissa tarjolla oli keittoa leivän kera ja mikäs siinä oli istuskellessa ja palautuessa.

Tapahtuma oli mukava ja ensi keväänä järjestetään kuulemma toistamiseen, joten eiköhän silloinkin tule lähdettyä mukaan!

Advertisement
Kategoria(t): kilpailut, polkujuoksu, Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s